MICROSOFT AZURE

Microsoft Azure είναι η cloud πλατφόρμα της Microsoft με την οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κλασικό server,
δίνοντας την δυνατότητα παροχής ευέλικτων υπηρεσιών καθώς και την εξυπηρέτηση χρηστών που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από οπουδήποτε και οποτεδήποτε,
απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες με σημεία σε όλες τον κόσμο έως και την πιο μικρή εταιρία που αναζητά γρήγορη δημιουργία ενός web site με διεθνή παρουσία,
το Microsoft Azure αποτελεί μία πλατφόρμα που μπορεί να μετατρέψει το cloud στο απολυτό εργαλείο εξυπηρέτησης όλων των επιχειρησιακών αναγκών.

Η πλατφόρμα Windows Azure προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία για τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες, καθώς διατίθεται μέσα από μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία διαχείρισης και τιμολογείται ανάλογα με τη χρήση της (pay-as-you-go).

Η ConsultIT είναι επίσημος συνεργάτης της Microsoft και έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση στην εφαρμογή των υπηρεσιών Azure.

Γιατί Azure?

Τα οφέλη του Azure είναι πολλά και πρακτικά ακόρεστα. Mε την τεχνολογία του Microsoft Azure έχουμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε εγκατάσταση οπουδήποτε και να υλοποιήσουμε κάθε απαίτηση πελάτη ξεκινώντας
από ένα απλό Azure active directory σε συνδυασμό με τα οφέλη που μας δίνει  το τυπικό active directory (Identity and Αccess management) αλλά καταλήγοντας σε εφαρμογές με πολλαπλούς servers (main frames), πολλαπλάσια vservers και vmachines.

Χαρακτηριστικά του Microsoft Azure

Remote access σε εφαρμογές που τρέχουν on-premise ώστε να εργαζόμαστε από άλλο σημείο εκτός εταιρείας οποιαδήποτε στιγμή αυξάνοντας την παραγωγικότητα του προσωπικού χωρίς την φυσική του παρουσία.

Ολική παραμετροποίηση και παρακολούθηση των server, των εφαρμογών και των services σας ώστε πάντα να υπάρχει μια αρίστη και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση για κάθε τι που αφορά τους υπολογιστές σας.

Ddos attack Απειροελάχιστη έκθεση σε απειλές όπως ransomware, virus,  συνεχής παρακολούθηση με reports σε τομείς όπως ασφάλεια και ορθή λειτουργία  εφαρμογών.

Επιπρόσθετα δίνεται η δυνατότητα να κατευθύνεται το διαδικτυακό traffic στις κατάλληλες κάθε φορά εφαρμογές, όταν αυτές υπερφορτώνονται από τους χρήστες, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη λειτουργία τους.

Data Διαθεσιμότητα δεδομένων (data redundancy) υπηρεσία που μας δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων μας στην χώρα που είμαστε η την επιλογή κάποιας άλλης χωράς για λόγους ασφαλείας σε περιπτώσεις καταστροφής όπως επίσης και διαμοιρασμό των δεδομένων μας σε μια γεωγραφική ζώνη. Σε κάθε περίπτωση ο κάτοχος των δεδομένων έχει την αποκλειστική χρήση τους καθώς τα αρχεία ακόμα και σε περίπτωση που γίνει η διακοπή της υπηρεσίας καταστρέφονται από το cloud.

Με την χρήση των Data Analytics, artificial intelligence και machine learning έχουμε την «συνεχή εκπαίδευση» της υπηρεσίας μας στο θέμα της ασφάλειας
Τα εικονικά δίκτυα (vpn) που δημιουργούμε έχουν ύψιστη ασφάλεια και παρακολούθηση μέσο του azure.
Προστασία κατά των virus και malware καθώς κάθε εφαρμογή πρέπει να σαρωθεί σε επίπεδο κώδικα για να μπει σε λειτουργία
Επαναφορά όλων των εικονικών μηχανών που τρέχουν στο cloud σε προγενέστερη ημερομηνία σε περίπτωση καταστροφής

Απαλλαγή από την συνεχομένη και κοστοβόρα διαδικασία του backup των δεδομένων μας

Η χρήση της υπηρεσίας του Microsoft Azure αποτελεί την πλέον ασφαλή και οικονομική πρόταση στον τομέα της πληροφορικής καθώς συμπεριλαμβάνει όλες της γνωστές τεχνολογίες της Microsoft και άλλων κολοσσών εταιρειών Πληροφορικής (Oracle, Sun κ.α.)

Αγοράζοντας μια υπηρεσία Azure έχουμε μεγάλη μείωση κόστους τόσο σε χρήση εξοπλισμού (ο εξοπλισμός που χρειάζεται μια εταιρεία σε επίπεδο server είναι μηδενικός)
όσο και σε λειτουργικά έξοδα εξοπλισμού (π.χ. κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, κόστος συντήρησης τους κ.α.)

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  ΣΟΥΛΙΟΥ 121, 173 42
  ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  ΤΗΛ: + 30 210 26 39 670
  ΦΑΞ:+ 30 210 26 39 678
  ΚΙΝΗΤΟ: + 30 6934 261 404

  EMAIL

  info@consultit.gr